top of page
Пошук
  • samaryschool

Місячник протидії булінгу

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною.

Сааді


Cеред сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках підлітків, здійснюваних самими дітьми одне до одного.

З метою забезпечення прав, свобод та інтересів молоді, формування у здобувачів освіти здатності протистояти булінгу, навичок ненасильницької поведінки, побудови конструктивного діалогу, створення особистої мирної стратегії поведінки в конфлікті, запобігання насильству в учнівському середовищі з 05 по 30 квітня у ОЗЗСО «Самарівський ліцей ім.. П. Штика» пройшов Місячник протидії булінгу, у рамках якого було проведено ряд просвітницько-профілактичних , корекційно - розвивальних заходів.

Соціально-психологічною службою ліцею Було виготовлено та розповсюджено серед учнів ліцею інформативний буклет «Як реагувати на булінг», «Stop bullying». В холі створено виставку плакатів на дану тему, діяв консультативний пункт, та «Скринька довіри».

У початкових класах були проведені заняття з елементами тренінгу, імітаційні ігри, інтерактивні заняття: «Добро починається з тебе», « Стоп булінг», « Якщо тебе ображають», « Як приборкати власних дракончиків», перегляд і обговорення відеофільмів та мультфільмів про дружбу.

У тісному дружньому колі учні 5, 6-тих класів училися протидіяти булінгу. Кожен із дітей намагався зробити крок назад, щоб проаналізувати, звідки взялася агресія, нетерпимість, злоба. Цікаві ігри, притчі, відеоперегляд та навіть музика допомогли дітям зрозуміти, що довіра і вдячність-перші кроки на протидію булінгу.

На годинах спілкування в середній та старшій школі відбулася презентація відеороликів за матеріалами мотиваційних зустрічей Ніка Вуйчича: «Як Нік Вуйчич боровся з булінгом у своєму житті»; «Які у мене цінності»; «З яких слів потрібно почати діалог під час булінгу в школі». Проведено тренінгові заняття « Профілактика булінгу в учнівському середовищі», « Дружній клас – боулінг не у нас! », відео лекторії : « Кібербулінг або агресія в інтернеті», бесіди, тренінги на тему: «Віртуальний терор: тролінг і кібербулінг»

22 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Участь в екологічному проєкті "Зробимо Планету  чистішою".

Учні третього та шостого класів взяли участь в екологічному проєкті "Зробимо Планету  чистішою". Діти прибирали невелику ділянку посадки та прибережну смугу озера Луки. Під час роботи всі були активни

#STEMтиждень_spring2024 #ідеяSTEM_spring2024

Моя лялька-мотанка ниточкою змотана, оберіг мій на землі, талісман мені в житті На уроці(вчитель Данилюк С.В.) ми доторкнулися до коренів української культури, створюючи власні ляльки-мотанки. Ці унік

Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять та наш нестерпний біль

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять та наш нестерпний біль. Чо

bottom of page