top of page
Пошук
  • samaryschool

Тиждень профорієнтації

Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. І тут важливо не помилитися — віддати перевагу тій професії, яка найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням, потенціалу. З цією метою з 15.02.2021р. по 19.02.2021р. був проведений тиждень профорієнтації у ліцеї.

Розпочався тиждень із галереї висловів про професію і працю. Також в 3-х класах було проведено заняття-конкурс «Ким бути?», учні ознайомлювалися з новими професіями, а також пригадували в яких казках є професії. Також у молодших класах відбулись : заняття з елементами тренінгу «Цікавий світ професій» (1кл); гра-подорож «Калейдоскоп професій»; усний журнал «Світ професій»(4кл) , на занятті учні дізнавалися про ряд професій, розгадували загадки та поринули у світ казок про працю.



У 8 класі відбулась профорієнтаційна гра « Подорож у світ професії»,

7-микласники зацікавилися різноманіттям професій на занятті з елементами тренінгу «Цікавий світ професій, яка із них моя?», де висвітлили захоплюючу інформацію щодо вибору професії, профільного навчання.


Протягом тижня проведена діагностика професійних нахилів «Нумерологія та професійні навички», « Визначення типу особистості» (Голланд), 9-11класи.


На виховній годині 10 клас ознайомився із професіями, які відповідають їхньом типу темпераменту. У випускних класах відбулись тренінги « Впевнено крокуємо в майбутнє» та «Моє майбутнє в моїх руках»



Тиждень профорієнтації пройшов успішно, під час якого учні школи змогли проявити свої здібності, таланти, пізнати нові професії. Вибір професії – одне з найвідповідальніших рішень, яке приймає людина в житті. Звичайно, можна покинути інститут на 3-му курсі, зрозумівши, що це не твоя справа, а можна через декілька років залишити роботу, яка не подобається. Але час буде втрачено. Вибір професії – як і всякий вибір – це прийняття рішення при великій кількості альтернатив і необхідності враховувати різні фактори. Тому важливо проводити такі навчально-виховні тижні у школі, адже вони допомагають пізнавати ряд професій, перспективу на майбутнє.

20 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

ДЕКАДА ПРОТИ НАСИЛЛЯ

У світі постійно відбуваються війни, напади, дискримінація, приниження. Але коли насильство чиниться поруч із нами ми можемо й повинні...

Commentaires


bottom of page